Devlet yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara maddi destekler sağlayarak vatandaşa yardımcı oluyor, genel olarak devlet destekleri sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara verilmekte. Sosyal güvencesi olup desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlar için iki farklı devlet ödemesi bulunmakta. Bu iki ödemeden sigortalı olarak çalışan vatandaşlar da yararlanabilmekte, belirli yardımlar kapsamında başvuru yapacak vatandaşlara bu yardımlar sağlanacak…

Çalışanlara Verilecek Yardımlar

Sigortalı olup yardım desteklerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar için iki farklı yardım bulunmakta. Çalışma hayatına devam eden kadınlara özel sağlanan yardım desteği doğum izin desteğidir, çalışamadıkları süreçte maaş ve primleri ödemektedir. Sigortalı çalışan vatandaşlara sunulan bir diğer yardım da cenaze yardımıdır.

Doğum İzni Ödemesi

Sigortası olan kadınların yararlandığı bu destek sayesinde kadınlar doğum yapmadan önce ve doğum sonrası izne çıktıklarında mağduriyet yaşamıyorlar. Devlet tarafından alınan bu destek miktarı kişinin aldığı maaş miktarına göre farklılık göstermektedir. Doğum iznine çıkan asgari ücretli kadın personele izin sırasında toplamda 9325 lira ödeme sağlamaktadır.

Cenaze Ödemeleri

Cenaze desteği ödemeleri devlet tarafınca verilmektedir, bu ödemeyi alacak kişilerin çalışıp çalışmama şartı aranmaz ve başvuru yapan şahıs için ödenir. Ölen şahsın yalnızca 360 gün boyunca sigorta primlerinin ödenmiş olması şartı aranır. Bu şartı karşılayan vatandaşların yakınlarına cenaze ödemeleri yapılır. Bu yıl içinde cenaze yardımı ödemeleri 801 liraydı, ölen kişinin bekar olması durumunda para anneye, kardeşlere ya da babaya verilmekte. Eğer ölen kişi evliyse cenaze ödemeleri eşe ya da çocuklara verilmektedir. Bu destekten yararlanmak için ölen kişi öldükten sonra 5 yıl içerisinde ödemeleri alabilmek mümkün.