SGK tarafından farklı hususlarda başta yaşlılar olmak üzere maddi durumu yerinde olmayan veya emekli vatandaşlara birtakım hizmetler ücretsiz olarak sunulmaktadır. Buna göre SGK destekleri hastalık masrafları dışında bazı alternatif tedavi yöntemlerini de kapsamakta olup Sağlık Uygulamalar Tebliği’nde yapılan değişiklik ile birlikte kaplıca tedavileri de SGK kapsamında yer alıyor. SGK çalışanı ve SGK emeklisi devlet güvencesi altında termal tesis tedavilerinden yararlanabiliyor.

Şartlar Neler?

Vatan gazetesinin haberine göre bu hizmetten yararlanmak isteyenlerin Resmi sağlık kurumlarınca en az bir fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji uzman hekiminin yer aldığı sağlık kurulları tarafından verilen, sağlık kurulu raporu,Sağlık kurulu raporunun düzenlendiği gün dahil 5 işgünü içinde kaplıca tesisine müracaat edilmeli, bu süre aşılırsa 6 ay içinde sevk belgesi, Raporda/sevk formunda refakatin tıbben gerekli olduğunun belirtilmesi (18 yaşını doldurmamış çocuklar için aranmaz) ve tedavinin yapıldığı tesis tarafından refakatçi kalındığının belgelenmesi halinde refakatçinin yol giderleri ve gündelikleri karşılanmaktadır.

Ayrıca sağlık kurulu raporunun düzenlendiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde tedaviye başlanamaması halinde yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmesi gerekmekte olup kaplıca tedavisine gerek görülenler, Sağlık Bakanlığı’nca işletme izni verilen kaplıca tesislerine müracaat edebiliyor.

Ne Kadar Ücret Ödeniyor?

Ücreti ödenen unsurlar Kaplıca tesisine gidiş ve dönüş yol parası, Gündelik giderler,Gündelik giderler,Her gün için 1 adet kaplıca-banyo ücreti olup SGK’nın kapsama aldığı kaplıca 1 kür =21 günü aşamamaktadır. Buna göre ödenen tutar da değişiklik gösterebilmektedir.