Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk 1999 yılında kaldırılan sınıfta kalma uygulamasının gelecek yıl 2020 - 20221 yılında yeniden uygulanması için hazırlıkların yapıldığını ifade etmişti. bu konuda Türk Eğitim Sendikası Başkanı Talip Ceylan bir açıklama yaptı.

Türk Eğitim Sendikası resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yapan Eğitim Sendikası; Başkan Ceylan'ın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamaları ile sınıf tekrarı uygulamasının tekrar geri getirilmesinin bazı olumsuz etkileri ortadan kaldıracağını ifade ederek açıklamayı olumlu bulduklarını ifade etti.

SENDİKADAN AÇIKLAMA;

Ne yaparsam yapayım sınıfı geçerim düşüncesinin öğrencilerin motivasyonunu düşürdüğünü aktaran Başkan Ceylan, öğrenme sürecine de olumlu bir etki olacağını ifade etti. Türk Eğitim Sendikası Başkanı Notun belirleyici olması, sınıfta kalmanın geri gelmesi, aslında velinin çocuğunu daha iyi tanıması ve fark etmesini de sağlayacaktır. Bu durum, aynı zamanda velinin çocuğu üzerinde gerçekçi beklenti oluşturmasının yanı sıra öğrencinin ilgi ve yeteneğine göre doğru yönlendirilmesine de katkısı olacaktır açıklamasını yaptı.

SINIFTA KALMA UYGULAMASI 2019/2020 YILINDA UYGULANACAK MI?

Öğrencilerin en çok merak ettiği sorulardan bir tanesi d bu sene sınıf tekrarı gelecek mi? Bakan Ziya Selçuk’un açıklamalarında da gelecek eğitim ve öğrenim dönemi olan 2020-2021 yılında bu sistemin getirilmesi düşünüldüğü aktarılmaktadır. Bu konudaki gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.