Türkiye'de etkisini devam ettiren covid-19 virüsü Sağlık Bakanlığının kontrolünde devam ederken Bakan Fahrettin Koca her geçen gün tedbirlere uyulması gerektiği, vakaların ve sayıların arttığını duyurmakta ancak pek çok kişi maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymadığından dolayı virüs giderek artmaktadır. Personel eksikliği yaşanmaması için Sağlık Bakanlığı tarafından önemli bir karar alındı ve duyurulan bilgi de emekli olmak, istifa etmek isteyen sağlık çalışanlarının taleplerinin reddedileceği belirtilirken yıllık izinlerinde iptal edildiği duyuruldu. Tabi bunların istisna durumları da var. Peki istisna durumları nedir?

Nasıl İzin Alınabilecek?

Evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat gibi yasal mazeret izinleri hariç olmak üzere başka hiçbir şekilde izin başvuruları kabul edilmeyecektir.

İstifa ve Emeklilik Nasıl Olacak?

Sağlık Bakanlığına personellerin göndereceği istifa dilekçeleri kabul edilmeyecek ve personelin işine son verilmeyecektir. Emeklilikler ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından onaylanmayacak olup personellerin sadece malulen yani sağlık sorunları sebebi ile ya da emeklilik yaşını doldurmasıyla emekli olabileceği duyuruldu.

İkinci bir emre kadar ilgili yönetmelik geçerli olacak olup bu durumun ne kadar zamana kadar süreceği net olarak bilinmemektedir. Personel eksikliklerinin kapatılması için Sağlık Bakanlığının yeni atamalar yapması beklenmekte olup bu durum özellikle yeni atama bekleyen adaylar için daha fazla kadro müjdesi oluşturabilir.