Sağlık Bakanlığına 16 bin sağlık personeli için kadro dağılımı belli oldu. Buna göre adayların Hemşire, Psikolog sağlık memuru sağlık teknikeri diyetisyen ebe tabip, uzman tabip alanlarında yapılacak başvurular beklenmekte.

EBE PERSONELLERİN GÖREVİ VE BAŞVURU ŞARTLARI;

4924 sayılı kanunun hükümlerine göre 1 Ocak tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sözleşmeli sağlık personel istihdamında 998 Ebe kadrosu ayrıldı. Sağlık kuruluşlarında görev alan Ebe personellerinin eğitim düzeyinde sağlık meslek liselerin Ebelik bölümlerinden mezun olmaları ya da Meslek Yüksekokullarının sağlık alanlarından mezun olmaları ile atanabilmekteler. 657 sayılı DMK kanunun 48 maddesindeki genel şartları taşıyan adayların eğitim şartları, genel ve özel şartlarını taşımları ile atanabileceklerdir. Hekim olmayan yerlerde doğum yaptıran, hastanelerde doğum sırasında görev alan, anne ve çocuk sağlığı konuşlarında eğitim ve sağlık desteği veren personellerdir. Ebe kadrosunda göreve başlayanlar 8/1 derecesinde en düşük 3.283 Tl maaş alırlar. Ebe kadrosunda görev yapmakta iken Lisans mezunu olan personeller uzman ebe olarak bazı haklara sahip olabilmektedirler.

998 EBE ALIMI;

Sağlık Bakanlığı 16 Bin sağlıkçı alımında 998 Ebe kadrosunda alım yapacak. Alımlarda başvuru şartları belli olmadı. İlçe sağlık Müdürlükleri toplum sağlık merkezlerinde 2 kişi, sağlık evlerinde 995 kişi yataklı tedavi merkezlerinde ise 1 kişi olmak üzere toplamda 998 ebe alımı için detaylar belli olduğunda aktarmaya devam edeceğiz. Gelişmelerden haberdar olmak için işin olsa mobil uygulamasını indirebilirisiniz.

Instagram Hesabı

Facebook Grubu 

Android Uygulama 

İOS Uygulama 

İŞİN OLSA