Sağlık Bakanlığındna yeni bir duyuru yayımlandı. Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 30 Eylül 2019 tarhili gelmiş olan duyuruya göre Bakanlığık 2019 yılı 3. Dönem ilk defa veyniden atama kurası için talep toplama yapacak. Bakanlık talepleri toplayarak atama kurası ilanı için hazırlık yapacak.

KİMLER TALEP YAPABİLİR?

 Bu ekrandan yapılacak talepler, sadece planlama çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak olup, başvuru yerine geçmeyecektir. Bu ekrandan yapılacak talepler, sadece planlama çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla kullanılacak olup, başvuru yerine geçmeyecektir.

2019/3 İLK DEFA VE YENİDEN ATAMA KURASI İLANI:

Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun Ek Madde 1 ile 10.07.2015 tarihli ve 29412 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanarak yürürlüğe giren “Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Açıktan Kura ile Atanacak Bazı Sağlık Personelinin Atama Usul ve Esaslarına İlişkin Yönetmelik” hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçları için, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip ve tabip unvanlarında ilk defa veya yeniden atama kurası yapılacaktır.

Kura başvurusu için, ilan metni ve kura takvimi www.yhgm.saglik.gov.tr adresinde yayınlanacak olup, kura başvuruları Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden ilan metninde belirtilen tarihlerde yapılacaktır.

TALEP İŞLEMİ NE ZAMAN NASIL YAPILACAK!

Sağlık Bakanlığından gelen duyuruya göre talep toplama işlemi sürec, başladı. Talepler en geç 07 Ekim 2019 tarihinde kadar saat 18:00 a kadar yapılacak. Her aday talepte bulunmak zorunda değil ve talep işleminde bulunmayan adaylardan başvuru yapabileceklerdir.

Nasıl Talep Yapılır?

Sağlık Bakanlıpı talep toplama için Buraya Tıklayınız. talep oluşturmak için aşağıda sizlere 10 madde de nasıl talep yapacağınızın bilgisini veriyoruz. Sırası ile işlemleri uygulayınız.

  1. Ortak Giriş Noktası
  2. e - Devlet Üzerinden Giriş
  3. Talep Toplama Kullanıcı Girişi Modülü
  4. Atama Başvuru Talebi Oluştur
  5. 2019 - 3 İlk Defa Ve Yeniden Atama Kurası İçin Talep Toplama (Talep oluştur)
  6. Açıklama Sayfası (Talep Oluştur)
  7. TC Kimlik No / Cilt No / Aile Sıra No / Sıra No (Kimlik Bilgilerini Sorgula) (Cilt No / Aile Sıra No / Sıra No bilgilerini başında 0 olmadan giriniz. Yeni kimlik kart sahipleri Cilt No / Aile Sıra No / Sıra No bilgilerine e-Devlet üzerinden ulaşabilirler.)
  8. Tercih İşlemleri
  9. İl ve ilçe seçiniz.
  10. Tercih İşlemlerini Onayla
Editör: TE Bilisim