Sağlık Bakanı Fahrettin koca bilim kurulu toplantısı sonrasında basın mensuplarına bazı açıklamalar yaptı. Bakan koca açıklamalarında son 1 hafta içerisinde 5 ile vakalarında artış olduğunu ifade etti.

Bilim kurulu toplantısı sonrasında bazı ifadelerde bulunan Bakan virüsün hızının azaldığı düşüncesi doğru olmadığını, henüz korana virüsün gündemden düşmesini mümkün görünmediğini. Bu sebeple kurallara uymaya devam etmek gerektiğini ifade eden Bakan Koca bu dönemde en önemli kural maske mesafe ve hijyen kurallarının olduğunu ifade etti. Ayrıca son günlerde bazı uzman görüşlerinden ifade edilen Covid 19'un hasta etme gücünün azaldığı yönündeki görüşlerinin doğruyu yansıtmadığını ifade etti.

HASTA SAYISI HANGİ İLLERDE ARTIYOR?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 5 ilde Son bir haftadır covid-19 enfekte hastasının hızla arttığını ifade ederek uyarılarda bulundu. Bu illerden bir tanesi Başkent Ankara, Konya, Gaziantep, Bursa, Diyarbakır olarak sıraladı. Ayrıca şu ana kadar Türkiye genelindeki toplam vaka sayısının yüzde 53’ü İstanbul ilinde görüldüğünü ifade etti.

2020-2021 EĞİTİM DÖNEMİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Okullar açılacak mı? Bilim kurulu toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Koca şu anda bu konuyu salgın seyrini belirleyeceğini ifade etti. Bu aşamada okulların açılmamasına yönelik bir yaklaşım olmadığını. Her ihtimale karşı dijital ortamda dijital eğitim yapma noktasında hazırlık yapıldığını biliyoruz dedi.

1 TEMMUZ VAKA SAYILARI;

1 Temmuz 2020 vaka sayıları belli oldu Bugün vaka sayısı 1192 oldu. Vefat eden kişi 19 toplamda enfekte sayısı 201 bin 98'e yükselirken. Türkiye genelinde 28 Haziran itibari ile vakaların seyri şu şekilde oldu.