Koronavirüs ile mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı? Bu konuda en çok vakaların olduğu il Ankara'dan açıklama geldi. Ankara Valisi yaptığı açıklamada sokağa çıkma kısıtlamasının gündemde olmadığını aktardı. Diğer bir gelişme ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki vakalar ile ilgili oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Diyarbakır ilinde bir toplantıya katıldı. Toplantı sonrasında açıklamalarda bulunan Koca bölgedeki vakalardaki artışardan bahsetti. Yoğun bakım ve hasta doluluk oranlarını paylaştı.

EN ÇOK VAKA ARTIŞI OLAN 5 İL!

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bazı gelenek ve göreneklerin sosyal mesafe kuralının çiğnenmesine neden olduğunu maske mesafe kuralının uygulanmadığı alanlarda vaka sayılarına hemen yansıdığını aktardı. Riskli bölgelerde Güneydoğu Anadoluda Şanlıurfa, Mardin Diyarbakır, Şırnak ve Siirt illeri vaka artışında en fazla olan iller olarak açıklandı. 

6 İLDE HASTANE AÇILACAK!

Bakan Koca 6 şehir için Hastane açılacağı müjdesi geldi. Hastane açılacak olan iller ise Diyarbakır, Şırnak, Batman, Siirt, Şanlıurfa ve Mardin olarak açıklandı. Diyarbakır ilindeki koronavirüs vakalarından sonraki son duruma göre 1000 yataklı bir şehir hastanesi için arsa yeri belirlendiğini aktardı. Şırnak ilinde 500 yataklı bir devlet hastanesi açılacak!

İŞİN OLSA