Türkiye bilindiği üzere uzun süredir pandemi ile mücadele ederken vaka sayılarını ciddi seviyelerden istenilen seviyelere kadar indirmeyi başardı. Bilim kurulunun alacağı karar ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onaylaması ile birlikte restoran, kafe, kıraathane, çay salonlarının açılması bekleniyor. Sosyal medyada gündem olan bir habere göre restoran, kafe gibi mekanların ne zaman açılacağı belli oldu. Yine aynı haberde esnemelerin nasıl yapılacağı, hangi tarihten itibaren yasakların kalkacağı da duyuruldu. İşte derlediğimiz haber turumuz.

Restoran, Kafeler Ne Zaman Açılıyor?

Restoran, kafe, çay ocağı, kıraathane vb. gibi kapalı işletmelerin 1 Mart tarihi itibari ile açılacağı ön görülüyor. İlgili bilgi şu anda sosyal medyada gündem olarak karşımıza çıkmakta olup tarihinde büyük olası olabileceği görülüyor. İşin Olsa ekibi olarak bizlerde 1 Mart ile 15 Mart tarihlerine kadar işletmelerin açılacağını ön görüyoruz. 1 Nisandan itibaren turistik faaliyetler başlayacak.

Şartlar Nasıl Olacak?

Sosyal medyada dolaşan bilgiye göre 1 Martta işletmelerin açılacağı belirtiliyor peki şartlar nasıl olacak. Buna göre işletmeler açıldıktan sonra kapalı alanlarına mevcut kontenjanın üçte biri kadar. Açık bölümler için ise mevcut kontenjanın yarısı kadar müşterinin alınması planlanmaktadır. Yani ortalama 90 kişilik bir mekan iç bölüme 30 kişi, yine 90 kişilik açık bir mekan ise içeriye 45 kişilik müşteri alabilecektir. Masalardaki düzenin yine koronadan sonra çevrildiği gibi olması planlanmaktadır.