Türkiye için 16 Nisan 2017 günü önemli bir gün olacak. Sandığa gidecek olan seçmenler Başkanlık sistemini onaylıyorsa evet onaylamıyorlarsa ise hayır oyunu kullanacak. Referanduma günler kala araştırma ve anket şirketleri elde ettikleri verileri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız ANAR şirketinin verilerine göre evet yüzde 52 ile sandıktan birinci çıkıyordu. Referanduma son üç gün kala Mak Danışmanlık anket şirketinin yapmış olduğu ankette kamuoyuna sunuldu ve evet oyunun daha da yükseldiği görülüyor.

Yüzde 56.5'e Yükseldi

Referandumun yapılmasına son üç gün kala Mak Danışmanlık'ın kamuoyuna paylaştığı verilere bakıldığında evet oyunun yüzde 56.5'e yükseldiği hayır oyunun ise yüzde 42.5'e düştüğü görülmektedir. Buna göre Mak Danışmanlık'ın paylaştığı son anket ile ANAR arasında ki karşılaştırılma yapıldığında evet oyunda yüzde 4,5'lik bir yükselme görülmektedir.

ANKET ORANLARI DUYURULUYOR

Referanduma az bir süre kala anket firmalarının pek çoğu sandıktan çıkacak oy oranları hakkında kamuoyuna yeni oranları paylaşmaya devam ederken referanduma son 3 gün kaldı. Referanduma son günler kala anket şirketleri yeni elde etmiş oldukları anket oranlarını kamuoyu ile paylaşmaya devam edecektir. Resmi oy oranları ise 16 Nisan 2017 tarihinde sandıkların kapanması ve sayımların başlaması ile öğrenilecek.

REFERANDUM DİĞER ANKET VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ