16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referanduma ilişkin basında ve kamuoyunda yeni yayımlanan referandum oy oranları açıklanmaya devam ediyor. Anket kuruluşları ve tahmincilerin yayımlamış olduğu oy oranları büyük bir merak ile takip edilirken yine başkanların da oy oranlarının açıklamaları büyük bir merak ile bekleniyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandum anketine ilişkin oy oranlarını duyurdu. Peki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları arasında nasıl bir çelişki var. Oy oranlarında son durum nedir?

CUMHURBAŞKANI OY ORANLARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı programda yaptığı açıklamasında oy oranlarını açıkladı ve açıklamasında evet oyunun yüzde 55'in altında olduğunu söylenlerin olduğunu ve evet oyunun yüzde 55 - 60 arasında olduğunu söyleyenlerin de olduğunu belirtti. Recep Tayyip Erdoğan kesin bir oy oranı vermedi ancak evet'in önde olduğunu anketlerin sonuçları ile belirtilmiş oldu.

KILIÇDAROĞLU OY ORANLARI

Kemal Kılıçdaroğlu'da 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandum da oy oranlarını açıklayarak hayır oyunun yüzde 53 civarında olduğunu belirterek sandıktan hayır oyunun çıkacağını belirtti.

Yine anket firmaları da oy oranlarına ilişkin açıklamalar yapmaya devam etmekte olup kesin sonuçların 16 Nisan 2017 tarihinde sandıktan çıkan oyların sayılmasının tamamlanması ile öğrenilecektir.

TÜM REFERANDUM ANKETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ