4 günlük sokağa çıkma yasağı detayları belli oldu.  

İçişleri Bakanlığından açıklanan genelge 81 il Valiliğine gönderildi.  Sokağa çıkma yasağı 22 Mayıs 00:00 da başlayacak.  26 Mayıs gecesi 24 00 a kadar devam edecek.   Sokağa çıkma yasağında 1 gün önce, bayramın 1. günü marketler gece 23:00’e kadar açık kalacak. Ramazan'da halk sağlığının tehlikeye atılmaması na yönelik olarak alınan tedbirlerden bir tanesi sokağa çıkma kısıtlaması 4 gün uygulanacağı açıklanmıştı 18 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ulusa sesleniş konuşmasında açıkladığı kısıtlamanın detayları belli oldu.   İl İdaresi kanununun 11 C maddesi ile umumi Hıfzıssıhha kanununun 27. ve 72 İnci maddeleri uyarınca il valileri tarafından hıfzıssıhha kurulu tarafından alınan kararlar.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI HANGİ İLLERDE UYGULANACAK?

Sokağa çıkma yasağı hangi illerde uygulanacak?  Daha önce Hafta sonu sokağa çıkmak ıslaması 15 ilginin de uygulamaktaydı Ramazan Bayramı nedeniyle Corona virüsün yayılmasına önlemek amacıyla 81 il sınırlarında bulunan vatandaşların sokağa çıkmaları kısıtlanacak. 

MARKETLER HANGİ GÜNLER AÇIK OLACAK?

Marketler hangi günler açık olacak?  21 Mayıs Perşembe günü sabah 08 ile akşam 23 saatleri arasında açık olacak.  22 Mayıs cuma günü ise aynı şekilde Bakkal manav Market Kasap kuruyemiş dükkanları gece 23 e kadar açık kalacak.  Belirtilen saatler arasında 20 yaş altı ile 65 yaş üstü vatandaşlar marketlere çıkamayacak.  24 Mayıs 25 Mayıs 26 Mayıs günleri Bakkal manav Kasap kuruyemiş online satış mağazaları Kapalı olacak. 23 Mayıs 24 Mayıs 25 Mayıs 26 Mayıs günleri daha önce olduğu gibi ekmek üretimi yapan yerler sadece ekmek satışı yapan bayiler tatlı üretimi yapılan yerler açık kalabilecek bu yerlerde sadece ekmek unlu mamül ve tatlı siparişi olacak.

BAYRAMDA AÇIK OLACAK İŞYERLERİ VE KURUMLAR;

Kısıtlama boyunca açık olacak kurum ve işletmeler;  kısa Tamam olduğu günlerde evlere paket servisi olacak şekilde lokanta ve restoran tarzı şeyleri evlere paket servisi şekilde çalışabilecek.  Maske dezenfektan ilaç tıbbi malzeme satıcı üretimi nakliyesi yapan işletmeler açık kalacak.  Eczaneler Veterinerler hayvan hastanesi kamu özel hastaneler açık kalacak.  Zorunlu hizmetin sürdürmesi ile görevli kamu kurumları açık kalacak.  Daha önceki kısıtlamalar da olduğu gibi benzin istasyonları da nöbetçi uygulaması yapılacak.  İçme suyu mutfak tüpü dağıtım yapan şirketler açık olacak.  Doğalgaz Elektrik faaliyet yürüten büyük Tesisler işletmeler açık kalacak.  Hayvan barınakları oteller konaklama yerleri, yurtdışında yurt dışında taşımacı faaliyetleri yürütenler, gazete radyo televizyon kurumları kuruluşları matbaaları toptancı halleri, tarımsal üretime ilişkin Ürün satışı yapan kurumlar işletmeler açık olabilecekler. Peki Bayram boyunca kısıtlamalardan kimler muaf olacak. İzin verielcek kişiler.

KISITLAMADAN İSTİSNA OLACAK KİŞİLER

Genelgenin tamamı için tıklayın