Rahşan Ecevit akşam 21:00 sularında vefat etti. Eski Başbakan Bülent Ecevit'in eşi olan Rahşan Ecevit bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesinde tedavi altında bulunuyordu. Akşam saatlerinde sosyal medya üzerinden Ecevit ailesinin yakını olan Emrah Halıcı tarafından üzücü haber paylaşıldı.

RAHŞAN ECEVİT HAYATI;

Rahşan Ecevit 1923 yılında Bursa ilinde dünyaya geldi. Babasının adı Namık Zeki Ardal Annesinin adı ise Zahide Aral'dır. Eğitim hayatında Ankara Lisesinde daha sonra ise Robert Kolejinden mezun olmuştur. İyi derecede İngilizce bilmektedir. Demokratik Sol Partinin kurucusu ve aynı zamanda ilk başkanı olmuştur. Ecevit yazar, siyasetçi, ressam kişiliği ile bilinir. Bülent Ecevit ile 1946 yılında evlendi. Daha önce yazmış olduğu bir roman tiyatroya uyarlanarak oynanmıştır. Ecevit 2009 yılında Demokratik sol partiden istifa etmiştir. 2010 yılında 2. genel başkanlığa seçildi. 

Rahşan Ecevit 17 Ocak cuma günü bir süredir tedavi altında bulunduğu Ankara Gülhana Askeri Tıp Akademisi GATA'da 21:00'da vefat etmiştir. Cenaze töreni ilgili detaylar geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz.

Bülent Ecevit 5 kasım 2006 yaılında yaşama veda etmişti. Rahşan Ecevit kendisinin de vefat etmesi halinde aynı yerde defnedilmeyi istemiş ve mezarn taşınmasını talep etmişti.