Bugün İstanbul Eczane Odası son dakika açıklama yaptı. Pandemi ile mücadele kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı yapacakları açıklandı. Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin detayları belli oldu.

Vatandaşların merak ettiği konuların başında eczaneden ücretsiz maske almak için başvuru nereye ve nasıl yapılacak. PTT'ye edevlet üzerinden yapılan maske başvuru yapanlar eczaneden de maske alabilecek mi bu soruların detayları belli olmaya başladı.

ECZANE İLE PTT'den DAĞITILACAK MASKE AYNI MI?

Alliance Healthcare,Selçuk ve Ecza Koop depolarından eczane başı 10 kutu 500 adet talep edebilecekler. Eczacılar sadece bir depo üzerinde talepte bulunabilecek. Kimler yaralanabilecek. Yaş aralığında 20 yaşından büyük ve 65 yaşından küçük olanlar faydalanabilecekler. 10 günde 5 adet alınabilecek. Şuan sadece İstanbul ilinde dağıtım olacak.

Sağlık Bakanlığı vatandaşların cep telefonlarına sms gönderecek ve gelen mesajdaki kodu eczacı İTS ya da Reçetem sistemine giriş yapacaklar.

PTT BAŞVURULARI

PTT'den yapılan başvurularda ise haftalık 5 adet dağıtılacak. Vatandaşların adreslilerine Ptt aracılığı ile dağıtım yapılacak. Yaş şartında 20 ile 65 yaş aralığında gönderilecek. Öncelikle E-devlet üzerinden sipariş vermek gerekli olacak. Her iki dağıtımda bir birinden ayrı sürecek.