Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görev ile faaliyetlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi aralıklarla ihtiyaçlarına göre memur ve personel alımları gerçekleştirmekte olup yeni atamalar için PTT personel alımı yönetmeliğine ilişkin bir duyuru yayımladı.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT bundan önceki memur atamalarında hem Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aramakta hemde adayları kendisi sözlü mülakatlara tabi tutarak buradan alımlarını gerçekleştirmekteydi. Danıştay PTT'nin böyle bir alım yapamayacağını gerekçe gösterek PTT'nin tüm alımlarını iptal etmişti. PTT memur alımlarını nasıl yapacak derken yeni bir personel alımı yönetmeliği yayımlandı. Peki KPSS şartı kalktı mı? Bölüm mezuniyeti şartı esnetilecek mi?

KPSS ŞARTI KALKTI MI?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından yeni yayımlanan personel alımı yönetmeliğinde KPSS şartının aranacağına dair bir ibare eklenmedi ve alımlar için uygulanacak yazılı, sözlü mülakatların bundan sonra PTT tarafından yapılacağı açıklandı. Bu sayede PTT artık kendi sınavlarını kendisi düzenlemiş olacak. Ancak KPSS şartının yine de net olarak aranıp aranmayacağı bilinmiyor fakat büyük ihtimal ile aranmayacak gözüküyor.

BÖLÜM ŞARTI ESNETİLECEK Mİ?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT memur alımlarına her bölüm mezunları başvuramıyor. Adayların büyük bir bölümü bölüm şartının esnetilmesini istiyor peki bölüm şartı esnetilecek mi? Bölümler hakkında PTT'den duyuru yapılmadı ve bölüm şartının esnetilip esnetilmeyeceğinin yayımlanacak yeni ilanlarda duyurulacağı öğrenildi. Şu an için bir bilgi yok ancak büyük bir ihtimal ile bölüm şartının esnetilmesi gündemde bulunmuyor.