Kamuya memur alımları devam ederken, kadro ihdasları da yapılmaya başlandı ve DİB, İçişleri Bakanlığı Bekçi alımı gibi merak ve ilgiyle beklenen memur alımlarına dair süreç başladı. Resmi Gazete' de kadro ihdaslarının yayımlanmasıyla beraber, binlerce kişi tarafından gözler PTT memur alımına çevrildi. Cumhuriyetin 100. yılına kadar 55 bin personel alımının yapılacağı ifade edilen PTT bünyesine, memur alımları ne zaman yapılacak sorusu gündeme gelmeye başladı.

PTT müdürü açıklama yapmıştı

PTT bünyesine yapılan alımların sayısına dikkat çeken PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyetin 100.yılına kadar peyder pey toplamda 55 bin memur alımının sağlanacağı bilgisine yer verilmiş, kamuoyuna müjdeli haber verilmişti. Şuana kadar PTT bünyesine yapılması planlanan alımlarla alakalı bir açıklama gerçekleştirilmedi. Binlerce kişi sözü verilen alımlarla alakalı süreçlerin netleşmesini beklediğini, konuya yönelik bir açıklamayı talep ettiklerini ifade ederek sitemiz isinolsa.com üzerinden bizlere ulaşmışlardır. PTT bünyesine memur alımlarının beklendiğini, kadro ihdasları yapılırken PTT memur alım süreçlerinin de başlaması ya da bir açıklamaya kavuşturulması gerektiği yönündeki ifadelerini aktarmışlardır.

PTT memur alımına kimler başvurabilecek?

Daha önce yapılan alımlardan farklı bir kadro sayısının ya da çeşitliliğinin sağlanacağını düşünmemekteyiz.Söz konusu kadrolar daha önceki alımlarda, gişe yetkilisi, büro memuru, posta dağıtıcısı, şoför, avukat, teknisyen v.b kadrolara yönelik duyurular yapılmıştı. Bahsi geçen alım sürecinde de yine bu alımlara yönelik bir kadro dağılımının ve sürecin işleyeceğini düşünmekteyiz. Daha önceki alımlara başvurmuş ya da başvurma hakkına sahip adaylar, yayımlanması beklenen bu alımlara da başvuru yapabileceklerdir. Tüm başvuru şartlarına ve detaylarına ulaşmak için buraya tıklayınız.

iOS: Tıklayın

Android: Tıklayın

Editör: TE Bilisim