Posta Telefon ve Telgraf A.Ş. Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, PTT'ye 2023 yılına kadar personel sayısının arttırılacağını aktardı. Buna göre 2018/1 personel alımlarının tamamlanması ve 2019/1 KPSS'siz personel alımlarının yapılmasına çevirildi. Ekim ayının son günlerine geldiğimiz bu günlerde resmi bir açıklama beklenirken adaylar 10 aydır açıklanacak olan ilana kilitlendi. KPSS olmadan 5 bin personel alımında uzman, avukat, postacı, mühendislik, mimarlık, mütercim tercümanlık, gişe görevlisi gibi kadrolarda istihdamlar sağlanması bekleniyor.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların genel başvuru şartlarında T.C. vatandaşı olmaları, yaş şartında 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 35 yaşından gün almamış olmaları gerekli olacaktır. Kamu kurumlarında atanma şartlarından bir tanesi olan TCK'da suç olarak tanımlanan yüz kızartıcı bir suçtan dolayı mahkum olmamamış olmak ve kasten işlemiş bir suçtan dolayı 6 ay veya daha fazla bir hapis cezasına hüküm almamış olmak gerekli olacaktır. Görevini yapmaya engel bir sağlık durumunun olmaması, öğrenim durumlarında en az lise mezunu olmak uzman ve avukat alımlarında lisans mezunu olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ve güvenlik ve arşiv soruşturmasından olumlu sonuçlanmak gibi başvuru şartları aranacak. Ayrıca başvurularda ikamet şartı aranabilir. Bilindiği gibi kpss şartı aranmayacaktır. Kurum ilanların açıklanmasının ardından yazılı sınavı kendi yapmaktadır. Ayrıca bazı kadrolarda Yabancı dil puanı istenilmektedir.

GİŞE VE BÜRO GÖREVLİSİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI:

Adayların yoğun olarak başvuru yaptığı kadroların başında gişe görevlisi alımları görevlisi alımları geliyor. Bankacılık, sigortacılık, Pazarlama, Lojistik gibi alanlarda gişe personeli alımı için yaş şartlarını taşımaları gerekcek. Eğitim şartlarında ise lise mezunu olmaları istenilecek.

POSTACI DAĞITICI ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Postacı kadrosundaki alımlarda genel başvuru şartlarında belirtilen, yaş, eğitim gibi şartlar yanı sıra B sınıfı ehliyet sahibi olmak ve A2 sınıfı ehliyete sahip olmak gerekli olacak. Adaylardan erkekler için en az 168, kadınlar için en az 160 cm boy uzunluğunda olmak gerekli olacak.

PTT İLANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2019 yılı tamamlanmadan önümüzdeki haftalarda yeni bir ilan açıklanabilir. Daha önce İdari Kurulundan yapılan açıklamada 2019 yılı son çeyreğinde yeni alımların yapılabileceği ifade edilmiştir.

İŞİN OLSA