İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde Türkiye geneli yüz binlerce polis görev yapmaktadır. Polislerin görevleri ve yapmaları gerektiği konular İçişleri Bakanlığı tarafından il emniyet müdürlüğüne gönderilen genelge yöntemi ile ayarlanmakta olup bugün son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre 81 ilin il emniyet müdürlüklerine yeni bir genelge gönderildiği ve polisler için bazı değişikliklerin yapılacağı belirtildi. Peki polisler için nasıl bir inceleme sistemi geliyor.

Psikolog İncelemeleri Başlıyor

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM bünyesinde polisler bilindiği üzere zorlayıcı ve yıpranıcı şartlarda istihdam ettiklerinden dolayı bazı personellerin psikolojileri bozulmaktadır. Kimlerin mesleğe devam edebileceği ya da edemeyeceğinin tespit edilmesi, polisin psikolojik sağlığının öğrenilmesi için yılda bir kere tüm polislerin psikolog ile görüşmeye yapacağı öğrenildi.

Yıllık İzinlere Kış Mevsimi Düzenlemesi

Polislerin yıllık izinlerinde bilindiiği zere karışıklık meydana gelmektedir. Bu karışıklıkta tüm polisler yaz aylarında yıllık izne ayrılmak istemekte fakat mümkün olmamaktadır. Bundan sonra düzenlemeler yapılacak ve tüm polislerin yıllık izinlerinin üçte birinin kış ayında geçirilmesi sağlanacak, eşitlik yapılacak.

Yıl Dönümü Gelişmesi

Aile kurumlarının güçlenmesi ve evliliklerin daha sağlıklı ilerleyebilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü polislerin evlilik yıl dönümlerinde bir günlük yıllık izinlerini kullanabileceği belirtildi. Yani polis evlilik yıl dönümü olduğu gün bağlı bulduğu karakoldan yıl dönümü hazırlığı ve kutlaması için izin alabilecek olup bu izin yıllık izin sürelerinden düşürülecektir.