İçişleri Bakanlığına bağlı olarak görev ile operasyon faaliyetlerini sürdürmekte olan Emniyet Genel Müdürlüğü açık kadroları için Polis Akademisi Başkanlığı aracılığı ile polis öğrencisi alımı gerçekleştirmekte olup 2018 yılında da farklı branşlar için on binlerce polis alımının yapılması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporda Polis Özel Harekat PÖH kadrosunun artırılacağı belirtilmiş ve İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız haberlerde 10 bin 703 kişilik öğrenci alımının yapılmasının beklendiğini duyurmuştuk. Peki 2018 yılı PÖH alımına lise mezunu başvurabilecek mi? Kadın alımı yapılacak mı?

LİSE MEZUNU BAŞVURABİLECEK Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğünün 2018 yılında 10 binden fazla Polis Özel Harekat (PÖH) alımı yapması bekleniyor. PÖH alımına lise mezunu başvurabilecek mi? Alımlar POMEM kapsamında yapılacak olup ön lisans ile lisans mezunları garanti başvuru yapabilecektir. Fakat daha fazla adayın başvurması ve mesleği en ideal şekilde yapacak olanların seçilmesi için lise mezunu adaylara da hak verileceği tahmin edilmektedir.

KADIN ALIMI YAPILACAK MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü en son alımını 19. dönem PÖH POMEM kapsamında yapmış ve bu alımda kadınlara hiç kadro ayırmamıştı. Çok sayıda kadın aday Polis Özel Harekat (PÖH) olmak istediği için yeni dönem Polis Özel Harekat (PÖH) alımına kadınlar için kadro ayrılması bekleniyor.