İçişleri Bakanlığı, Mayıs ayında yaptığı açıklama ile 2018 yılında 23. POMEM alımlarının 2018 Lisans KPSS sonrasında yapılacağını duyurmuş, Eylül ayını işaret etmişti. Birçok adayın gözü kulağı Eylül ayında ve Polis Akademisi resmi sitesindeyken; PMYO başvuru yapan adaylar içinde bir yenilik ve yaş değişikliği yapıldı.

Hangi Değişikliler Yapıldı?

POMEM başvurusu yapacak olan adaylardan, şimdi kadar istenilen Diploma, Banka Dekontu ve KPSS Sonuç Belgesi artık istenmeyecek. Diğer evraklarda bir değişiklik yapılmazken, bu 3 belgenin ibraz edilmesi zorunluluğu kaldırıldı.

Öte yandan, PMYO’a başvuracak olan adaylar için 31 Aralık ibaresi, 1 Ocak olarak değiştirilerek, bir yaş büyük adaylarında başvuru yapabilmesinin önü açıldı. Yani 26 yaş kuralı bir yaş daha arttırılacak, 1993 doğumlu olanlarında, PMYO’a başvuru yapması uygun hale getirildi.

Bu değişikliklerin yapılması ve alımlara da çok az bir süre kalmasının ardından merak edilen POMEM alımlarındaki yaş sorunun ve adayların ısrarla istedikleri 30 yaşın, 31 yaşına çekilmesi de yapılabilir mi gibi bir soru beliriyor. 31 Aralık ibaresinin POMEM içinde değiştirilerek 1 Ocak yapılması, binlerce adayın başvuru yapabilmesini sağlayacak. Şimdi gözler, İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek açıklamaya çevrildi.