Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan 20. dönem POMEM 10 bin polis alımı başvuruları sürüyor ve 14 Nisan 2017'de başvurular sona erecek. Ancak yapılan açıklamalar ile başvuruların yetersiz olduğu duyurulmuştu.

10 bin kişilik polis alımı yapılacak ve geçtiğimiz günlerde Süleyman Soylu'nun yaptığı açıklamasına göre alım ilanına sadece 14 bin 500 kişilik başvurunun yapıldığı öğrenilmişti. Başvuruların artması için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu şartların esnetileceğini müjdelemişti. peki şartlar nasıl esnetilmelidir? Polis alımı başvuruları nasıl artırılır?

ŞARTLAR NASIL ESNETİLMELİDİR

Sayfamıza ve İşinOlsa sitemize gelen yorumlar incelendiğinde adayların da şartların nasıl esnetileceğine dair pek çok yorumun bulunduğu görülmektedir. Bu yorumlar incelendiğinde;

1-) Mezuniyet Şartları: Adayların büyük bir bölümü mezuniyet şartının kaldırılmasını istemektedir. Buna göre başvuruların artması için başvuru şartı mezuniyet olarak en az lise ve önlisans düzeyine çekilebilir.

2-) Yaş Şartı: Polislik alımında yaş şartı 28'dir. 28 yaşından büyük olanlar ise ilana müracaat edememektedir. Adaylar genel olarak yaşın 35 seviyesine kadar çekilmesini istemektedir.

3-) KPSS Şartı: POMEM polislik alımlarında KPSS şartı 60 puandır. Her ne kadar 60 puan yüksek olmasa da pek çok aday KPSS'ye çalışmadan girdiği için 60'ı alamadığını ve bu yüzden başvuramadığını duyurmaktadır.

İlerleyen dönemlerde ki polis alımlarında başvuruların artması için şartların esnetilmesi bekleniyor. Adayların genel olarak esnetilmesi istediği şartlar yukarıda ki gibidir. Şartların esnetilmesi ile ilgili haberler geldikçe bu konu hakkında bilgilendirmeler yapacağız.

POLİS ALIMI ŞARTLARI VE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ