İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü her sene lise mezunu adaylar arasından da polis alımları gerçekleştirmektedir. Bu adayların polis olabilmesi için öncelikle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından düzenlenecek olan Temel Yeterlilik Sınavı TYT'ye girmesi ve taban puanı almış olması gerekmektedir. Her sene olduğu gibi 2020 yılında da adaylar için polis alımı PMYO kapsamında düzenlenecektir. Peki PMYO polis alımı ne zaman yapılacak net olarak tarih belli oldu mu?

PMYO ALIM TARİHİ

Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO polis alımı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan Temel Yeterlilik Testi TYT düzenlenip sonuçları açıklandıktan sonra yapılacak. Yani bu sene PMYO ile polis alımının ortalama olarak Ağustos ayında yapılması ön görülmektedir. Tabi bu tarihin sarkması ya da biraz daha geriye çekilmesi durumu mevcuttur.

Polis Meslek Yüksek Okulu PMYO'a adayların girebilmesi için belirlenmiş olan taban puanı ham şekilde almış olması gerekmektedir ve bu puan senelerden senelere değişiklik göstermektedir. Ancak ortalama değer olarak bakıldığında 260 civarında bir puanın alınması gerekmekte olup adaylar ne kadar yüksek puan alırsa o kadar avantajlı konuma geçecektir.