11 Mart tarihinde corona virüsünün görülmesinden sonra bir çok önemli tedbirler alınmaya devam etmekte olup bir çok etkinliğe yasak gelmeye devam ediyor. Buna göre bir yasakta Tarım ve Orman Bakanlığından geldi ve resmi duyuru az önce kamuoyuna paylaşıldı. İlgili paylaşım hafta sonu mangal ve piknik yapanları etkileyecek düzeyde.

Piknik ve Mangal'a Yasak Geldi

Tarım ve Orman Bakanlığından az önce yapılan son dakika duyurusunda hafta sonu, hafta içi gün fark etmeksizin, piknik alanları, ormanlık alanlar, mesire alanları, bahçe vb. gibi bir çok yerde piknik ile mangal yasaklandı. Özellikle hafta sonunun hava durumunun iyi geçeceğinin öğrenilmesi üzerinde yurdun dört bir yanında pek çok kişinin evlerinden çıkarak mangal yakmaya ya da piknik yapmaya gittiği öğrenildi. İlgili konu Tarım ve Orman Bakanlığını harekete geçirdi ve çalışmaların yapılması uygun bulunarak ikinci bir emre kadar piknik ile mangal yapmanın yasaklandığı duyuruldu.

Restoranlara Düzenleme

Piknik ya da mangala getirilen yasağın sonrası bir çok kişinin mangal evleri, piknik evlerine giderek buralarda yeme ihtiyacını karşılayacağı düşünüldüğü için restoranlara düzenleme getirilerek masalar arası mesafenin en az 1 metre arasında olacağı duyurulurken ilgili konu belediyelere ve beldiyeler tarafından da zabıtalara aktarıldı. Zabıtalar restoranlar da incelemeler yapacak olup, incelemeler neticesinde masalar arasındaki mesafenin 1 metreden az olan işletmelere cezai işlem uygulanacaktır.