Patates Fiyatları Normale Dönecek mi?

Bundan İki hafta öncesine kadar 5 liraya kadar çıkan patatesin kilogram fiyatı bir çok bölgede 2.5 liraya kadar düştüğü gelen bilgiler arasında yer aldı. Patates fiyatlarında yaşanan hızlı düşüşün sebebinin ise tarlalarda mahsülün toplanmaya başlanması olarak gösterildiği kaydedildi.

Söküm başladı patates fiyatları düşüşe geçti

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan, gökyüzü şartları sebebiyle bu sene patatesin sökümünün bir süre geciktiğini belirterek “Bu yüzden ürünün fiyatı 5 liraya kadar yükseldi. Fakat şimdi düşmeye başladı. İki hafta öncesine kadar 4 lira hatta kimi yerlerde 5 lira olan patates fiyatı bu hafta pazarlarda 2.5 liraya kadar düştü. Adana ve Ödemiş’ten getirilen taze patates miktarı arttı. Geçiş dönemini atlattık” söyledi.

Fiyatlar daha da aşağı gelecek

Baydan açıklamasında ayrıca “Afyonkarahisar ve öbür üretim yerlerinden de gelmeye başlayınca fiyatlar biraz daha geriler. Bugün 4 kilogramı 10 lira olan patates, 15 gün sonra 5 kilogramı 10 liradan satılır” diye söyledi. Havaların ısınmasının, domates dışında sebze fiyatlarının aşağıya çekilmesini sağladığına değinen Baydan, kilogram bazında salatalık ve biberin 1 lira, patlıcanın 1.5-2 ve kabağın 2 liradan satıldığını sözlerine ekledi.