Sağlık Bakanı Pandemi İzalosyon Takip Programı nasıl uygulanacak detayları belli oldu. Corona hastalarının takibi için yeni bir proje geliştirildi. ve buna ait detaylar da açıklandı.

İzolasyon altında bulunan vatandaşların takibi için üç GSM şirketi (Vodafone, Türkcell ve Türk Telekom) ile Türkiye İletişim Başkanlığı TİB tarafından bir uygulama geliştirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca geçtiğimiz gün corona nedeniyle evde izolasyon edilecek olan hastaların uyarılara uymaları ve evden çıkmaları için hasta takip sistemi geliştirildiğini ifade etmişti. Bu kapsamda Pandemi İzolasyon Takip projesi devreye girdi. 3 GSM operatörünün çalışmaları sonrası yapılan uygulama ne gibi işlemler yapabilecek.

KURALLARA UYMAYANLARA İDARİ YAPTIRIM;

Evde izolasyon altında bulunan Covıd-19 hastalarının evi terk etmeleri durumlarında telefonlarına SMS gelecek ve uyarılacak. Evi terk ettiği sistem tarafından görülen hastaların eve dönmeler için anında iletişime geçilecek. Ayrıca tüm uyarılara da uymayan evde izolasyon takibi gerektiren hastaların emniyet görevlileri kolluk kuvvetleri tarafından idari bir yaptırım uygulanabilecek.

Ayrıca kolluk kuvvetleri yol kontörleri yaptıkları esnada kişi bilgilerinden sorgulama yaptıklarında izolasyon ihlali yapıp yapmadıkları konusunda da uyarı verilecek. Yapılan açıklamalara göre 6698 sayılı kişisel verilerin korunma kanuna aykırılık teşkil etmediği ifade edilmişti.