Özellikle vatandaşlar korkutan İstanbul depremi sonrasında, uzmanlar tarafından ifade edilen revize ve otomatik deprem gibi tanımaları merak etmiş olup özellikle internette en çok araştırılan terimlerden ikisi oluştur. Bu noktada iki tanım ve tanımlara ilişkin diğer detaylar ise haberimizin devamında yer almaktadır.

Otomatik Deprem

İlksel deprem olarak da bilinen bu deprem, ölçülen ve ilk gelen veriler ile hesaplanan anlamına gelmektedir. Bu noktada ilk verilerden gelen bilgiler doğrultusunda tahmin edilen büyüklüğü göstermektedir. Bu terimin yanı sıra kullanılan bir diğer terim de revize depremdir.

Revize Deprem

Revize deprem ise ilksel depremin yanı sıra yeniden ele alınarak, ilk verilerin üzerine konularak hazırlanmış, düzeltilmiş tahminleri içermektedir. Özellikle uzmanlar depremlerden gelen ilk verileri ilksel tahminler doğrultusunda hazırlar ve daha sonra çeşitli düzeltmeler ile nihai olan revize tahmini gerçekleştirir.

Kandilli Açıkladı

Dün İstanbul’da Marmara Denizi’nde saat 16.37’de 4,7 şiddetinde deprem meydana geldi. Yaşanan bu İstanbul depremi sonrasında 12 Ocak 2020’de de Marmara Denizi’nde şiddeti 2.0’ı aşmayan küçük sarsıntılar yaşandı ve bunun üzerine Kandilli’den bir açıklama geldi. Buna göre yaşanan depremlere ilişkin kurumun sitesinde şu tahminler paylaşıldı.

Yaşanan İstanbul depremi sonrasında A Haber canlı yayınında konuşan Yrd. Doç. Yıldırım Güngör, vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardı ve panik yapılmasına yer olmadığını söyledi. Bu noktada vatandaşların sokaklara dökülmemesi panik yapmaması istendi.