Dünya genelinde koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerde de bazı adımlar atılmaya devam ediyor. Buna göre Covıd-19 virüsünün yayılmasının önüne geçmek için şehirler arası otobüslerde önemli bir karar alındı.

1 Haziran tarihi itibari ile otobüslerde ve toplu taşıma araçlarında kota uygulaması kaldırıldı. Şehirler arası kısıtlamanın kaldırılmasının ardından bilet fiyatlarında taban fiyatları resmi gazetede ilan edildi. Kara yollarında taşımacılık yapan firmaların yetki belgelerindeki yenilemeleri 6 ay süre ile uzatıldı. Yolcuları ilgilendiren gelişmelerden bir tanesi de ikramlar için oldu.

OTÜBÜSLERDE YENİ UYGULAMA;

23 Haziran 2020 tarihinden itibaren yeni bir uygulamaya gör sıcak ikramlar, çay kahve ikramları kaldırıldı. Diğer içecekler ile yiyeceklerin ambalajlı olarak yolculara dağıtılacak. Salgınla mücadele kapsamında yönetmelik değişikliğinin ardından bakan Karaismailoğlu açıklamasında "Otobüslerdeki ikramların gıda mevzuatına uygun olması, ikram süreçlerinin de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun yönergelerine tam uyum sağlanması konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Tüm bu tedbirlerimizi yolcularımız ve işletmelerimizin sağlığı için yapıyoruz." dedi.

İNTERNET KAFELER NE ZAMAN AÇILACAK?

1 Temmuz 2020 tarihinde açılması beklenen işyerlerinden internet kafeler ve oyun salonlarıdır. Bu konuda İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanacak olan genelgelere göre alınacak tedbirler kapsamında internet kafelerin açılması sağlanacaktır. Remsi açıklamalar geldiğinde aktarmaya devam edeceğiz.