Ülkemizde her sene milyonlarca kişinin sınava girmesini sağlamakta olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM en çok rağbet aldığı sınavlardan bir tanesini Dikey Geçiş Sınavı DGS olarak açıklamıştı. Önlisans öğrencileri DGS'ye girerek aldıkları puanlar ile okullarını dört yıla tamamlamaya ve lisans mezunu sayılmaya çalışmaktadır.

Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu senede yoğun katılım oldu. Sınava giren adaylar uzun süredir DGS soru ve cevaplarını aramaya devam ediyordu. Bilindiği üzere sınav sonuçları geç açıklandığı için adaylar işaretlediği soruları unutmadan hemen kontrollerini yapıp kaç puan aldığını hesaplamaya çalışmaktadır. DGS soru ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak derken sonunda müjdeli haber geldi.

DGS SORU ve CEVAPLARI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile Dikey Geçiş Sınavı DGS soruları ve cevaplarının yayımlandığı duyuruldu. Bilindiği üzere DGS sınavı adaylara 21 Temmuz tarihinde yapılmış ve sonuçların açıklanması 16 Ağustos'u bulabilecek. Soru ve cevapları öğrenmek isteyen adayların http://www.osym.gov.tr/TR,15195/2018-dgs-temel-soru-kitapcigi-ve-yanitlari--10.html linkini takip etmesi gerekiyor. Ancak unutmamak gerekmekte fayda var DGS soru ve cevapların sadece yüzde 10'u ilan edildi.