Ülkemiz de faaliyetlerine devam etmekte olan Orman ve Su İşleri Bakanlığı her sene açık pozisyonlar için personel alımı gerçekleştirmektedir. Bu sene personel alımı hakkında her hangi bir duyuru yapmayan Orman ve Su İşleri Bakanlığı adayları personel alımı konusunda sabırsızlandırmaya devam ediyordu.

21 Mart 2017 tarihinde yapılan Orman Haftasında da Bakan Veysel Eroğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan personel alımı konusunda her hangi bir açıklama yapmamıştı. Ancak sonunda beklenen açıklama geldi.

AÇIKLAMA YAPILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklamasında personel alımı konusunda açıklamanın önümüzde ki günler içerisinde yapılacağını belirterek personel alımı hakkında kadro sayısının hükümet tarafından belirlenerek kendilerine iletildiği ve kendilerinin de iletilen rakamlar doğrultusunda personel alım ilanını kamuoyuna duyurduğunu belirtti.

Bakan Veysel Eroğlu'nun açıklamasında göre önümüzde ki günler içerisinde personel alımı hakkında duyuru yapılması beklenmektedir. Ancak alımların tahmini olarak 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan referandumdan sonra alımların yapılması beklenmektedir. Alım ilanlarının yayımlanması ile duyuru yapılacaktır. Şu an için hangi kadro için kaç personel alınacak ve orman mühendisleri için kaç kişilik alımın yapılacağı bilinmemektedir.