Ülkemizin dört bir yanında bulunan yüzü aşkın devlet ve vakıf üniversitelerine her sene milyonlarca öğrenci başvuru yapmakta ve eğitim görmektedir. Üniversitelerin fakültelerinde dört sene eğitim gören lisans mezunları bilindiği üzere 6 aylık kısa dönem askerlik yapabilmekte olup isteğe bağlı olarak uzun dönem as teğmen başvurusunu gerçekleştirebilmektedir.

Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaların yanlış anlaşılmasından sonra ülkemizde ön lisans mezunu adayların da kısa dönem askerlik yapabileceği belirtilmişti. Tabi daha sonra Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından yapılan açıklama ile önlisans mezunu adayların kısa dönem askerlik yapmayacakları belirtildi. Peki böyle bir karar çıkar mı, çıkarsa doğru bir karar mıdır?

ÖNLİSANS MEZUNLARINA KISA DÖNEM ASKERLİK

Hükümetin şuan ki çalışmalarında ön lisans mezunlarına kısa dönem askerlik gibi bir düşüncesi yok ve uzun sürede böyle bir düşüncenin gelmesi beklenmemektedir. Peki böyle bir karar çıkarsa doğru bir karar mıdır?

Elbette ön lisans mezunu adayların büyük bir bölümü için sevindirici bir haber olacaktır ancak lisans mezunlarının pek çoğu bu konuya tepki gösterebilecektir. Bu yüzden bu konu oldukça karmaşa yaratabilecek konu olarak gösterilmekte olup sizlerde fikirlerinizi yorum olarak iletiniz.