İki senede bir iki yıllık üniversite okuyan ön lisans mezunu ya da halen ön lisans bölümlerinde eğitim görmekte olan adaylara Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS düzenlenmekte olup bu sınav çift yıllarda yapılmaktadır. 2020 yılında sınavın yapılması beklenirken yeni duyuruda sınav tarihinin değiştirildiği belirtildi. Peki önlisans KPSS ne zaman yapılacak, 2020 önlisans KPSS başvuru tarihleri ne zaman yapılacak?

2020 ÖNLİSANS KPSS TARİHİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 202 önlisans düzeyi Kamu Personeli Seçme Sınavını 25 Ekim 2020 tarihinde yapacak. Önlisans 2020 KPSS'ye adaylar 25 Ekim 2020 tarihinde girecek.

2020 ÖNLİSANS KPSS BAŞVURU TARİHİ

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi 2020 yılı önlisans Kamu Personeli Seçme Sınavı önlisans KPSS başvuruları 12 Ağustos ile 25 Ağustos tarihleri arasında alacak olup adayların bu tarihlerde müracaatlarını yapması gerekmektedir.

ÖNLİSANS KPSS TARİHLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Ülkemizde görülmekte olan corona virüsü vakaları her geçen gün artmaya devam etmekte olup vakaların önüne şu ana kadar geçilemediğinden dolayı ön lisans Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'nin ertelenmesi kararlaştırıldı. Adaylar önlisans KPSS için 12 - 25 Ağustos tarihleri arasında müracaatlarını ÖSYM üzerinden yapacak ve 25 Ekim tarihinde ise ÖSYM tarafından belirlenen sınav salonlarında KPSS'ye girecektir.