Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamalarda yeni başlatılan bir projeden bahsetti. Buna göre gençlerin eğitiminde ve istihdamında önemli bir fırsat sunulduğunu aktardı. Buna göre 1 Milyon yazılımcı projesi başlatıldı. Peki bu yazılımcılar eğitimlerini nasıl alacaklar? Bakan Albayrak açıklamasında evde kaldığımız bu günlerde online eğitimler ile sistem üzerinden oluşturdukları özgeçmişleri işverenlere açılacağı ifade edildi.

1 MİLYON YAZILIMCI İSTİHDAMI İÇİN PROJE BAŞLADI;

Açıklamada Uzun zamandır üzerinde çalışılan Türkiye yazılım alanında tarihi bir kapasite kazandıracak bir milyon yazılımcı projesini tamamlandığı ve en önemli iş alanları haline geldiği ifade edildi. Gençlere online eğitim ile yazılımcı olma imkanı. 140 bin civarında yazılımcı mevcut olduğu ve çok sayıda yazılımcı ihtiyacı bulunduğu ifade edildi. Türkiye’de bu alanda çok sayıda kadroda alım ilanı ulunuyor. Gençlerin yetirilerek bu alanlarda görev yapabilmeleri için eğitimlerini tamamlamaları gerekiyor. Peki bu eğitimleri tamamlayanlar ne işleri yapabilecek. Sistem analisti, sistem test uzmanı proje yöneticisi, veri tabanı uzmanı, tasarım uzmanı, güvenlik uzmanı gibi kadrolardaki görevlendirilecek. Adaylar sadece kendini yetiştirdikleri alanda görev yapmaları sağlanacak.

Hazine Bakanlığının başlattığı projede 13 kategori oluşturuldu ve toplamda 46 bin 742 dakika ve 31 eğitim hazır hale getirildi. Eğitim sayısı yıl sonuna kadar 100'e çıkartılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Adaylar başvuru sayfasından öz geçmiş oluşturmalarının ardından hemen eğitim almaya başlayabilecekler. Algoritma, Big data, Block Chain, İş zekası, işletim sistemi, mobil uygulama geliştirme ofis programları, proje yönetimi, siber güvenlik, veri tabanı, web programlama alanlarındaki derslere hemen erişebilecek.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK!

Kamu ve özelde 1 milyon istihdam projesinde başvuru yapmak için https://1milyonistihdam.hmb.gov.tr/login adresinden üyelik oluşturmak gerekli olacaktır. Bu konuda hazırlanan kılavuzdan eğitimlerin nasıl alınacağını detaylı olarak öğrenebilirsiniz.