Koronavirüs tablosundaki iyileşen vaka sayısının artışta olması, vefat eden hasta sayısı ile test sonucu pozitif çıkan hasta sayısında düşüş olması ile normalleşme takvimi üzerinde konuşmaları ve bu yönde atılacak olan adımlar merak edilmeye başlandı. 13 Mart tarihinde sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş üstü vatandaşların bu tarihten itibaren üzerinden bir ay geçmesi ve vaka sayısının iyiye gitmesi ile 3 saat sokağa çıkma izini verilmesi gündeme geldi. Geçtiğimiz günlerde MYK'da gündem olduğu Hürriyet Gazetesinde yer almıştı. Bugün ise Adalet ve Kalkınma Partisi Sözcüsü Ömer Çelik'e soruldu. Gelen cevap ise şu şekilde;

NORMALLEŞME NE ZAMAN OLACAK?

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik Merkez Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalar yaptı gündeme ilişkin pek çok konudaki açıklamaların yanı sıra basın mensuplarında sorularını cevaplandırdı. Bunlardan bir tanesi de "65 yaş üstü sokağa çıkma ne zaman kalkacak? oldu. Açıklamada "65 yaş üzeri vatandaşlarımız başta olmak üzere herkes evde çok sıkıldı. Tedbirlere sıkı bir şekilde uyarsak Mayıs sonunda normalleşmeyi konuşabileceğiz" değerlendirmesi geldi.

ÇOK AZ KALDI;

Açıklamada "çok az kaldı işin büyük bir kısmını atlattık şimdi diğer kısmına geçiyoruz tedbirlere bir gevşeme olması durumunda normalleşmeyi haftalar sonrasına atabilir." dedi ve tüm bunları ilerleyen günlerde vaka sayılarındaki duruma göre karar verileceği ifade edildi.