Deprem uzmanları yıllardır İstanbul'da çok büyük bir deprem beklemektedir. Bilindiği üzere 99 depreminde çok sayıda kişi hayatını kaybetti ve yine çok sayıda kişi psikolojik olarak depremde büyük travmalar yaşadı. Buna göre Elazığ depreminin olmasının ardından gözler yine İstanbul'a çevrildi. Turistler ile birlikte neredeyse 20 milyona yakın nüfusu olan İstanbul'da beklenmekte olan depremde detaylar nelerdir, İstanbul depreminde en şanslı ilçe hangisi olacka, en az hasar alacak olan ilçenin hangisi olduğu bilniyor mu?

Jeolojik Olarak: Başakşehir

İstanbul'da olası bir deprem İstanbul'un tüm ilçelerini hatta çevre illerini etkileyecektir. Fakat en şanslı ilçe hangisi sorusunu yöneltirseniz uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında jeolojik konum olarak en iyi ilçenin Başakşehir olduğu vurgulandı. Yani olası bir depremde jeolojik bakımdan Başakşehir daha avantajlı olduğu için buradaki depremin hasar oranının az olacağı ön görülmektedir. 

Kaçak Yapılar Bakımından: Başakşehir

Jeolojik olarak Başakşehir'in İstanbul depreminde en şanslı ilçe olduğu vurgulandı. Peki kaçak yapılar konusunda? Yine Başakşehir'in şanslı olduğu söylendi. Öyle ki kaçak yapıların önü bir türlü kesilmiş değil. Halen müteahhitler tarafından uyulmayan kurallar ve kaçak müstakil evler yapılmaya devam ederken İstanbul'da kaçak yapının en az olduğu yerin Başakşehir olduğu vurgulandı.

Başakşehir Belediye Başkanı da Başakşehir'e Millet Kıraathanesi yaptıklarını vurgulamakta olup İstanbul'da depremden en az hasar görecek bölgenin Başakşehir olduğu vurgulanmaktadır. Ancak depremin şiddeti tabi ki işleri değiştirecektir. Olası çok ciddi şiddetli depremde İstanbul'un tüm ilçelerinde büyük bir yıkım gerçekleşebilir. Ancak raporlar ve veriler şu anda en iyi konum olarak Başakşehir'i göstermektedir.