Okullar açılacak mı ve hangi şartlarda açılacak  belli oluyor!

Cumhurbaşkanlığı kabinesi toplantısı bugün Başkan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 15.30 da başladı. Ana gündem maddesi okullar açılacak mı? Hangi şartlarda okullar açılacak ve  alınacak koronavirüs önlemleri neler olacak? Tüm bu başlıkların cevabı kabine toplantısı sonucu belli olacak.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullar ile ilgili alınan tedbirlere karşı bir sunum yapacaklar. Yapılan çalışmaların kabinede detaylı olarak anlatılması bekleniyor. Ayrıca Bilim Kurulu toplantısında da örgün eğitimlere dair bazı değerlendirmelerin gündeme gelmesi bekleniyor. Kabinenin diğer gündem maddesi ise ekonomik gelişmeler olacak.

EKONOMİ VE İSTANBUL SÖZLEŞMESİ;

Koronavirüsün Türkiye geneli ekonomiye etkilerini ve son günlerde yapılan kur artışlarının aşağı yönlü dönmesine yönelik olarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak alınacak tedbirlere yönelik olarak bir sunum yapması bekleniyor. Ayrıca son günlerde tartışma konusu olan İstanbul sözleşmesi konusunda da bakanların yapacağı çalışma hakkında yeni bilgileri sunması ve bu konuda başkan Erdoğan başkanlığında Adalet ve Kalkınma Partisi Merkezi Yürütme Kurulu toplantısında en kapsamlı değerlendirme yapılması bekleniyor. Yeni açıklamalar olduğunda işin olsa okuyucularına aktaracağız.