Reuters aracılığı ile kamuoyuna duyurulan ve daha sonrasında Afganistan askeri yetkililerinin de onayladığı açıklama da Afganistan'ın kuzeyinde bulunmakta olan mezar-ı şerif askeri birliğine 6 militan saldırı düzenledi
.
Saldırı sonucunda mezar-ı şerif askeri üssünde bulunan toplam 140 Afganistan askeri hayatını kaybetti. Amerika Birleşik Devletleri askeri kaynaklardan yapılan açıklama da ölen asker sayısının 40 olduğu belirtildi ancak Reuters ve Afganistan askeri kaynakları ölen asker sayısını 140 olarak kamuoyuna sıcak gelişme , son dakika haber olacak geçti.

TALİBAN ÜSLENDİ

Afganistan'ın kuzeyinde bulunan mezar-ı şerif'e 6 militanın saldırı düzenlemesi ve 140 askerin hayatını kaybetmesi ile afganistanlı yetkililer inceleme başlattı. Saldırının üzerinden çok geçmeden taliban saldırıyı üslenerek mezar-ı şerif askeri üssüne kendilerinin saldırdığını duyurdu.

ÇOK SAYIDA YARALI VAR

Afganistan kaynaklarından edinilen bilgilere göre 140 askerin öldüğünü ve çok sayıda yaralının olduğu belirtilmektedir. Şu an için net bir yaralı sayısına ilişkin bilgi yok ancak yaralı sayısının oldukça fazla olduğu belirtilmekte olup yine Afganistan askeri kaynakları yaralı sayısının oldukça fazla olduğu için hayatını kaybeden asker sayısının da ilerleyen saaatlerde artabileceğini duyurdu. Mezar-ı şerif askeri üssüne çok sayıda Afganistan askeri sevk edildi, bölgede geniş çaplı askeri operasyon başladı ve yeni bir saldırının olmaması için önleme çalışmaları devam ediyor.