Nutella Gelen Soru Üzerine Helal Değiliz Dedi! ve Sonra Yüzde 90...

İtalyan gıda firması Nutella sosyal medya üzerinden gelen bir soru üzerine verdiği cevap uzun süre konuşulacak. Önce helal değiliz diyen Nutella yeni bir açıklama daha yaptı.

Nutella Gelen Soru Üzerine Helal Değiliz Dedi! ve Sonra Yüzde 90...

Kahvaltı sofralarında fındık çikolata karışımı kreması olarak tüketilen Nutella sosyal medya üzerinden merak edilen bir soruya cevap verdi. İtalyan firmaya sosyal medya üzerinden are your products halal sorusu geldi. Bunun üzerinde soruya cevap gecikmedi. No, they are not halal cevabı gelmesi üzerine tepkiler alan firmadan yeni bir açıklamada ise rakamlarla cevap geldi.

NUTELLA HELAL TÜKETİME UYGUN MU?

Yeni açıklamada sosyal emdyadan atılan önceki paylaşım yalanlandı ve hatalı twit atıldığını söylerek herkesden özür diledi. Helal tüketime uygun olduğunu ifade ederek. Dünya çapında satışı olan endüstriyel tesislerinin yüzde 90'dan fazlasında helal sertifikası sahibi olduğunu ifade etti. Diğer yüzde 10 tessi için ise fabrikaların sertifikasyon sürecinin devam ettiğini aktardı. 

Ferrero spa tarafından üretimi gerçekleşen Nutellanın palm yağı ve şeker bileşininden oluşan, ana bileşenlerinde çikolata ile fındık karışımı endüstriyel bir çikolata kreması üretimi yapılmaktadır. Ferrero firmasının ürettiği diğer markalar arasında kinder supriz de bulunuyor. Türkiye'deki fabrikası Manisa ilinde bulunuyor. Ferrero'nun türkiye gnelinde 7 üretim tesisi var. Firma Türkiye'deki üretim tesislerini 1999 yılında kurdu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2020, 00:18

İşin Olsa Mobil Uygulamasını Telefonunuza indirerek ve Sosyal Medya üzerinde bizleri takip ederek güncel ilanlardan ve Gelişmelerden ücretsiz haberdar olabilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İnstagram Hesabımızı Buradan Takip Et

Facebook Grubumuza Buradan Katıl

Twitter Hesabımızı Buradan Takip Et

YORUM EKLE