Numan Kurtulmuş son günlerde yaşanan terör olayları ile ilgili açıklamalarda bulundu.Başbakan yardımcısı Numan kurtulmuş,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına da açıklık getirdi.

 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakanlık Yeni Bina'da basın toplantısı düzenledi. Son günlerde artan terör olaylarına ilişkin konuşan Kurtulmuş, "Şu kadar terörist öldü, şu kadar şehit var demek kolay iş. Terör örgütü sadece yollara bomba döşeyerek ya da silahla mücadele yapmıyor. Örgüt bunun kadar ciddi algı operasyonu yürütüyor. Dağlıca’dan sonra ortaya çıkan sayılar, görüntüler propagandanın parçasıdır, yalandır. Çözüm sürecini baltalayan ve ortadan kaldıran örgütün kendisidir." dedi.

Bahçeli'nin sıkıyönetim çağrısına ilişkin de konuşan Kurtulmuş, "Demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Sıkıyönetim, olağanüstü hal tefliklerini kayda değer bulmayız. Sıkı yönetim ilan etmek çok kolay.Böyle teklifi yapılmamış kabul ediyoruz. Aklımızdan ne sıkıyönetim ne olağanüstü hal geçsin." dedi.

İşte Kurutlmuş'un konuşmasından önemli satır başları;

Türkiye bir günde tesadüfen bu noktaya gelmedi. Bu ortama girilmesini isteyen ne hükümettir ne devlettir. Daha 11 Temmuz'da terör örgütü Türkiye'de çatışmasızlık dönemini bitirdiğini ilan etmiştir. Bu ortamı yeniden dirilten çatışmayı başlatan terör örgütünün kendisidir, o terör örgütlerine emir veren kumanda merkezleridir. Çıplak gerçek bu kadar netken bunu çarpıtmak milletin aklı ile dalga geçmek anlamına gelir. Bu kara propagandanın etkisi altında kalmak kabul edilemez. Bizim için bir insanın canı dünyadaki tüm iktidarlardan değerlidir. Bu ortamla birlikte birtakım olaylarla da karşı karşıya kalıyoruz.

"MEDYAYA YAPILAN SALDIRILARI KINIYORUZ"

Basın organlarına yapılan çirkin saldırılar hepimizi rahatsız ediyor.Bu olayların arkasındaki güçleri kınıyoruz. Medyaya yapılan saldırıları kınıyoruz, kabul etmiyoruz, ilgililer hakkında soruşturma açılacağını ifade ediyoruz.

Teröre karşı tepkimizi demokratik usuller içinde ortaya koymak hepimizin hakkıdır. Siyasi partilere zarar vermek, parlamentoda temsilcileri bulunan partilere zarar vermek kabul edilemez. Siyaset alanında mücadelemizi yaparız. Ama içimizin yandığı bu günlerde tepkimizi milletimize yakışan vakur içerisinde ortaya koyarız. Vatandaşlarımızı tepkilerini dile getirirken herkesin hakkını hukukunu korumaya davet ediyorum. Türk'ü Kürt'e düşam etmeye çalışıyorlar. Bu topraklarda nice hainler geldi geçti, toprakları parçalamak isteyen nice örgütler geldi geçti. Terörün ve hainliğin karşısında dimdik durarak hep beraber yolumuza devam edeceğiz. Hainlere, terör örgütlerine inat barış, kardeşlik, demokrasi diyeceğiz. Bu zor zamanları hep beraber dayanışma içersinde terör örgütlerinin oyununa gelmeyerek bozacağız. Çok sayıda asker, polisimizi ebediyete uğurladık. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum.

"DEMOKRASİ İLE GÜVENLİĞİ DENGELEYİP BU İŞİ BİTİRECEĞİZ"

Boşuna hayal kurmasınlar bu toprakların üzerinde dostça, kardeşçe yaşayacağız.Bu süreçte terörden büyük rahatsızlık duyan, sonuçlardan rahatsızlık duyan bölge halkının terör örgütünün bertaraf edilerek normale dönülmesini istediğini biliyoruz. Güvenlik güçlerine destek olacağız ve bu zor zamanı aşacağız. Bu oyunların boşa çıkaracağını milletimizin emin olmasını temenni ediyorum. Bir ülkede demokrasi kulları içersinde birilerinin söylediği gibi 90'lara geri dönmeden demokrasi ile güvenliği dengeleyip bu işi en kısa zamanda bitireceğiz. Vakur şekilde teröre karşı dimdik durmaya devam ediyorum.

"YÜZLERCE İSTİHBARAT VAR"

Saldırıların hepsi haince ortaya konuşmuş saldırılardır. 20 Temmuz’dan bu yana terörle mücadele ediliyor. Yüzlerce istihbarat var. Önemli kısmı istihbarat alındığı için önleniyor. Bunların hepsi gözden geçiriliyor.

“ŞEHİT SAYISI KONUSUNDA PROPAGANDA YAPILDI”

Şu kadar terörist öldü, şu kadar şehit var demek kolay iş. Terör örgütü sadece yollara bomba döşeyerek ya da silahla mücadele yapmıyor. Örgüt bunun kadar ciddi algı operasyonu yürütüyor. Dağlıca’dan sonra ortaya çıkan sayılar, görüntüler propagandanın parçasıdır, yalandır. Dağlıca ile ilgili silahlı kuvvetlerimiz bünyesinde soruşturma yapılıyor. Önümüzdeki günlerde belki saatlerde bu rapor paylaşılır.  

“ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİTİREN ÖRGÜTTÜR"

Çözüm süreci 78 milyon için bir umut. Hükümet açısından riskli siyasi karardır, halkın desteği ile süreç devam etti. Çözüm sürecini baltalayan ve ortadan kaldıran örgütün kendisidir. Örgütün silahları elinden bırakmadığı için çatışmaların içine girdiğini görüyoruz. Şuanda her güvenlik toplantıları ile süreç takip ediliyor.

DAĞLICA SALDIRISI

Şuanda yapılan sınır ötesindeki PKK karargahlarının, depolarının hava operasyonları ile yok edilmesidir. Başarılı bir sürecin devam ettiğini ifade etmek isterim. Dağlıca’dan sonra çok sayıda hava operasyonu ile örgütün lojistik imkanları imha edilmiştir.

“BOMBALARI PATLATARAK GELDİLER”

Türkiye içerisindeki imkanlarla patlayıcıların yapıldığını bir kısmının dışarıdan gelen malzemelerle yapıldığını biliyoruz. Bombaları patlatarak geldiler tedbirleri şekilde geldiler. Bir askerimiz şehit edildi ve büyük patlama ile olay meydan geldi. Son derece zor yol kontrolleri yapılan bölgede olay geldi. Son derece geniş alanda farklı şehirlerde eş zamanlı sürdürülen terörle mücadele süreci var.

 BAHÇELİ'NİN SIKIYÖNETİM ÇAĞRISI

Demokrasiden taviz vermeyeceğiz. Sıkıyönetim, olağanüstü hal tefliklerini kayda değer bulmayız.Türkiye 1 Kasım'da seçime gidiyor. Tablodan ne çıkarsa başımız üstüme. MHP de, CHP de, AK Parti de, HDP de böyle davranmak zorunda. Sıkı yönetim ilan etmek çok kolay. Bir daha darbe, sıkı yönetim, vesayet, dönemlerine geri dönülmeyecek. Böyle teklifi yapılmamış kabul ediyoruz. Aklımızdan ne sıkıyönetim ne olağanüstü hal geçsin.

HDP BİNALARINA SALDIRI

HDP'nin meşru demokratik parti olduğunu, TBMM'de varlığını, barışın sağlanmasında katkı sağlayacağını düşündük. Siyasi partilere yapılan saldırıları meşru bulmayız. HDP'ye yapılan saldırılarda Ak Parti'nin yönlendirici olduğunu söylenmemiş kabul ediyorum. Partilere yapılan saldırıları yanlış bulduğumuzu, demokrasiye yapılan saldırı olarak kabul ettiğimizi söylüyorum. Bütün gücümüzle olayları teskin etmeye çalışıyoruz.

 

ABDURRAHİM BOYNUKALIN'IN AÇIKLAMALARI 

Sayın Boynukalın'ın yaptığı açıklamada da olduğu gibi protesto kısmında olduğu saldırı kısmında yer almadığını ifade etmiş kendisinin de açıklaması var. Bizler basın kuruluşlarımızın sorummluluk içinde hereket etmesini isteriz. Sayın Boynukalın'ın da ifadelerini paylaşmak isterim.

 

ABDURRAHİM BOYNUKALIN KİMDİR?

Abdurrahim Boynukalın, 1987 doğumlu. Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümünün ardından yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı.

 

City University of London’da Medya İletişim Bölümünde ikinci mastırını bitiren Abdurrahim Boynukalın, aynı zamanda Yeni Şafak gazetesinde yazılarına devam ediyor. 

 

Yaklaşık iki yıl süreyle Kırklareli Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan Boynukalın, evli. İyi derecede İngilizce bilen Boynukalın, orta derece de Almanca biliyor.

 

HABERTURK