Dünya genelini etkisi altına alan Koronavirüs'ün mayıs ayı başından itibaren normalleşme sürecini başlayacağı müjdesi bazı ülkelerden gelmeye başladı. Buna göre Ülkemizde de kademeli olarakbir nomalleşme sürecinin başlaması bekleniyor. vaka sayısının az olduğu ve etkisinin tamamen bittiği yerlerde öncelikli olarak başlayacak.

Normalleşme takvimi için hazırlıklar devam ederken, ramazan son günlerinde kritik bir sürece girilecek. Ramazan bayramı için alışverişler bayram namazı ve bayramlaşma bu süreçte koronovirüsün yayılmaması için kritik öneme sahip olarak görülüyor. Buna göre İller arası seyahat yasağı da bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

NORMALLEŞME SÜRECİ İÇİN 5 GÜN ŞARTI;

Türkiye genelinde Mayıs ayında normalleşme süreci başlaması ve haziran ayında normalleşmenin yoğunlaşması bekleniyor. İllerde farklı uygulamalar yapılabileceği belirtilirken, normalleşme adımları kapsamında illerde 5 gün koronavirüs vakası yaşanmaması şartı aranacak. Buna göre bir adıma atılarak o ildeki tedbirlerin rahatlatılmasına başlatılacak.

ALINAN TEDBİRLER;

Adalet Bakanlığı duruşmaların 15 Haziran tarihine kadar ertelenmesine ve adli süreçlerin 15 Haziran tarihine kadar hak kaybı yaşanmaması için durdurulmasına karar verdi. Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımları da devam ediyor. Buna göre yeni uygulamaya göre SGK ve SSK’lı çalışanlar iş yerlerinden ücretsiz maskeleri alabilecekler.  30 Nisan tarihine kadar ara verilen eğitimin 30 Mayıs tarihine kadar uzatılması bekleniyor.