Muhtaç ailelere yakacak kömür yardımı yapılacak  2020 yılında kömür dağıtım takvimi belli oldu. Muhtaç ailelerin yakacak yardımı yapılması için önemli bir karar bu gün resmi gazetede açıklandı. 30 Aralık tarihli resmi gazete muhtaç ailelerin ısınma amaçlı kömür yardımı yapılması için karar yürürlüğe girdi. Muhtaç ailelerin en çok ihtiyaç bulunduğu alanlardan bir tanesi yakacak yardımları olmaktadır. Cumhurbaşkanlığından açıklanan karara göre muhtaç olan ailelerin ısınma amaçlı kömür yardımı yapılması hakkında karar alındı ve bu karar 233 sayılı KİT hakkında kanun hükmündeki kararname gereğince verildi. Ayrıca kömür yardımı için 2020 takvimi de belli oldu.

Sosyal yardımlaşma ve dayanışma teşvik amacıyla SYDV kurumları tarafından ihtiyaç bulunan aileler tespit ediliyor. Kömür dağıtımları takvimi ve dağıtım miktarları açıklanan karara göre yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tespit edilecek ve muhtaç olan ailelere dağıtımları gerçekleştirilecek. 

HANGİ AYLARDA KÖMÜR DAĞITIMI OLACAK?

2020 yılı kömür dağıtım takvimine göre SYDV tarafından Mart ayından itibaren dağıtımlar gerçekleştirilecek. Ocak, Şubat aylarında mevsim koşulları nedeniyle kömür dağıtımı olmayacak. Mart ayında ise Balıkesir, Burdur, Bursa, Çorum, Kütahya, Manisa, Tunceli, Yozgat, Ardahan, Osmaniye illerinde dağıtım olacak. Yoğun olarak yaz aylarında daha çok kömür dağıtımı gerçekleştirilecek. Tüm takvim ise şu şekilde;