Ülkemizde bilindiği üzere yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi MSÜ aracılığı ile askeri personel alımları gerçekleştirilmekte olup bu seneki yapılacak alımlarda adaylar MSÜ tercihlerini Nisan ayının ikinci haftası itibari ile yapabilecekti ancak gelen son dakika duyurusu ile MSÜ tercihlerinin ileri bir tarihe ertelendiği beliritldi. Peki yeni tarih nedir, MSÜ tercihleri neden ertelendi? Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesi MSÜ askeri öğrenci alımı ilanında tercihlerin neden ertelendiğine ilişkin gelen duyuruyu aşağı bölüme ekliyoruz.

MSÜ DUYURDU

"Koronavirüs (Covid-19) salgınının ülkemizde yayılmasının önlenmesine yönelik alınan tedbirler kapsamında 2020 Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2020 MSÜ) ÖSYM Başkanlığınca

14 Haziran 2020 tarihine ertelenmiştir. Bu kapsamda daha önce 13 Nisan- 01 Mayıs 2020 tarihleri arasında yapılacağı duyurulan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri ileri bir tarihe ertelenmiş olup, tercih tarihleri bilahare duyurulacaktır."

HAZİRAN AYINA ERTELENDİ

Yukarıda Milli Savunma Üniversitesinin askeri personel alımındaki tercih işlemlerinin neden ertelendiği belirtilmiş olup Nisan ayının ikinci haftasında başlayacak olan MSÜ tercihlerinin 14 Haziran tarihine ertelendiği belirtildi. Corona virüsünün devam etmesi halinde bu tarihin daha da ileri bir tarihe ertelenebileceği ön görülmektedir.