Milli Savunma Bakanlığı bedelli askerlik başvurusunda bulunacak olan adaylar için önemli bir açıklama yaptı.

2020 bedelli askerlik ücretleri belli oldu. 30 Haziran 2020 tarihi saat 18:00'a kadar geçerli olan rakamlara göre 35.054,64 kuruş olarak belirlendi. Yabancı ülkelerde yaşayan Türk Vatandaşlarına askerlik için dövizle de başvuru yapılabilecek. Bu adaylar için  ücret 5.261,09 Euro olacak. 30 Haziran tarihinde bu ücretler yeniden belirlenecek. 1 Temmuz 31 Aralık tarihinde ücret için yeniden duyuru bekleniyor. Ödemeler hangi bankalara yapılabilecek;

BEDELLİ ASKERLİK HANGİ BANKALARA ÖDENECEK?

Başvuru şartlarından bir tanesi olan ücret ödemesi için bankalar belirlendi. PTT Şubelerinden, Mal müdürlüklerinden ya da kamu bankalarından; Vakıflar Banaksı, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıf Katılım ile Ziraat Katılım Bankalarına ödeme için başvuru yapılabilecek.

Adaylar yoklamalarını yaptırmaları, bedelli tercihlerinde bulunduklarında iki ay süre içerisinde belirtilen banka şubelerinden 35 Bin Tl 54 Lira 64 kuruş ücretin yatırmaları gerekmektedir. 2001 doğumlu olanlar başvuru imkanı olacak. Başvuru yapabilme haklarına sahip adayların şartları yerine getirmelerinin ardından 2021 yılının Ocak ayında temel eğitimle için celp ve sevk dönemleri duyurulacak.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ;

Yeni askerlik sisteminde adaylar bedelli askerlik, dövizle askerlik seçeneklerini değerlendirebilecekler. Başvurularda ödenecek rakam 40.000 gösterge memur aylık kat sayısı X 6 ile hesaplanacak. Erteleme yaş sınırları ve diğer detaylar aşağıdaki tablodan öğrenebilirsiniz.