Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan duyuru Bedelli Askerlik yapacakları yakından ilgilendiriyor. Mili Savunma Bakanlığı Bedelli Askerlik programı dahilinde 21 gün sürecek eğitim programında neler olduğunu Bedelli Askerlik yapacak adaylara açıkladı. Bedelli Askerlik başvurularının başladığı günden bugüne tarihi bir katılım elde edilen adaylarda ilk celp döneminn başlamasına çok az bir zaman kala Bedelli Askerlik yapacak adayların programları belli oldu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yayımlanan eğitim programı içerisinde Bedelli Askerlik vasfıyla askerlik yapacak adaylara yönelik hazırlanan 21 günlük eğitim programı belli oldu. 21 günük eğitim programları doğrultusunda ne yapabilecekleri ve nasıl bir eğitimden geçecekleri açıklanarak adayların bilgisine sunuldu. 150 bin kişinin 1.Celp dönemi işlemleri tamamlanırken Bedelli Askerlik programı ise belli oldu.

MSB TARAFINDAN AÇIKLANAN EĞİTİM PROGRAMI 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan eğitim programı şu şekilde,

İlk gün adayların sevk işlemleri yapıldığından ve bölük içerisinde yapılacak evrak işlemlerinden dolayı ilk gün iki gün resmi evrak işlemleriyle geçecek. Pazartesi itbariyle gerçek askerlik dönemi başlayan adayların ilk işleri ise komutan rütbelerini öğrenerek emir komuta işlemlerini iyice kavraması. Sabah yoklamasıyla birlikte düşman üzerine yapılacak nişan hareketleri ile günü akşam yemeği ile kapatma. İlk bir hafta adaylar bu şekilde öğlen ve akşam yemekleri haricinden genel bir düşmana karşı eğitimden geçerek çevik ve atletik olma yolunda iyi bir eğitim alacak. 21 gün boyunca her pazar serbest zaman tanınan askerlere ikinci hafta ise ilk hafta almış oldukları eğitimin üzerlerine koyarak görmeden karşı taraftan gelen ateşlere karşı hareket ve düşmanı gece operasyonunda avlama eğitimi alınacağı bildirildi.

Bedelli Askerliklere 21 gün boyunca temel eğitim içerisinde düzenli ve disiplinli olma en önemlisi de çevresini temiz tutma gibi kişisel eğitimlerde verileceği bildirildi. 21 günün sonunda bedelli askerlik yapan adayların son gün yemin törenleriyle birlikte akşamına bölüklerinden ayrılacağı açıklandı.