Yeni dönem askerlik sistemi ile bilindiği üzere pek çok işlem interaktif ortama taşındı. Buna göre adaylar tecil etme, tecil bozma, askerlik erteleme ve askerlik erteleme iptali gibi sayısız işlemi e-devlet üzerinden yapabiliyor. Buna göre yaş düzenlemelerinin yapılması ile birlikte yüz binlerce aday internet ortamından askerlik erteleme iptali (tecil bozma) işlemi gerçekleştirmektedir. Peki askerlik erteleme iptali nasıl yapılır? Tecil bozma işlemini adım adım açıklıyoruz.

MSB Tecil Bozma İşlemi

  1. e-Devlet sitesine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapınız.
  2. Arama yerine askerlik erteleme iptali yazınız.
  3. Karşınıza çıkan formları, gerçek bilgilerinize göre doldurunuz.
  4. Kaydedeniz ve onaylanması için bekleyiniz.

Bu işlemleri yaptığınızda interaktif ortam aracılığı ile tecil bozma işleminizi başarılı bir şekilde yapmış olacaksınız. Genel olarak 1 iş gününde sisteme yansımakta olup ertesi gün nüfusa kayıtlı olduğunuz yeri arayarak onaylanmasını isteyebilirsiniz. Peki onaylandıktan sonra ne yapılacak?

Yine e-devlet kanalına giriş yapınız ve arama yerine askerlik hizmetleri yazınız. Karşınıza uzun bir form çıkacak ve detayları kendinize göre yazınız. Buradan gitmek istediğiniz celp dönemi seçebilir, yedek subay/astsubay seçimleri yapabilirsiniz ve kayıt edebilirsiniz. Bu formu da doldurduktan sonra artık Milli Savunma Bakanlığı tarafından yayımlanan celp dönem tarihlerini takip etmeniz ve bu tarihlerde sınıflandırmanızın olup olmadığına bakmanız gerekmektedir. Şu anda pandemi süreci dolayısı ile celp dönemlerinizde sarkmalar meydana gelebilir.