Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bir televizyon programının canlı yayın konuğu oldu. Katıldığı programda gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek işsizlik ile ilgili sayısal veriler kullanalar işsizlik oranı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek açıklamalarında nelere yer verdi? İşsizlik ile ilgili neler söyledi?

BAŞBAKAN YARDIMCISINDAN İŞSİZLİK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı televizyon programında gündemi değerlendirdi. İşsizlik konusuna da değinen Başbakan Yardımcısı Şimşek sayısal veriler ile birlikte açıklamalarda bulundu. Son 10 yıla bakılacak olursa Türkiye'de istihdam sağlamada çok büyük bir başarı elde edildiğinin görüleceğini açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek 9 milyona yakın kişiye 10 yılda istihdam sağlandığını ifade etti.

Türkiye'nin istihdam artışında dünyada ki ilk 5 ülkeden birisi olduğunu açıklayan Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek son bir yıla bakıldığında ise 1 milyondan fazla kişiye iş bulunarak istihdam sağlamada çok büyük bir başarı yakaladıklarını dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek istihdam artışıyla beraber Türkiye'nin hızlı bir büyüme sürecinde olduğunu ve eninde sonunda bu bir platoya oturunca işsizlik oranının daha da hızlı bir şekilde düşeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim