Birçok vatandaşın merakla beklediği yeni yargı paketi ile birlikte af konusu da gündemdeki yerini koruyor. Geçtiğimiz gün mecliste yeni yargı paketi, af gibi konuların yanı sıra ayrıca taşeronlar ile ilgili de bir açıklama yapıldı. CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel tarafından yapılan açıklamada af bekleyen mahkumlar ile kadroya geçen taşeronların sıkıntılarına değinildi. İlgili açıklamada yer alan detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Af Açıklaması

Af konusunda umutlu bekleyişlerini sürdüren mahkumlar ve mahkum yakınlarını ilgilendiren konuşma dün mecliste Özgür Özel’den geldi. Özel konuşmasında affın bir mutabakat meselesi olduğu, aslında bu konunun meclisin tatile girmeden önce konuşulması gerektiği ve 75 gün tatil içerisinde bu konu ile ilgili bir sonucun oluşamayacağının bilindiğini ifade etti. Ayrıca konuşmasına yine meclisin açılmasından 36 gün olmakla birlikte yine bir sonucun ortaya çıkmadığına dikkat çekmiştir.

Özel konuşmasına “Suçtan zarar görenin de düşünülmesi, suç işleyenlerin, şu anda içeride olanların ve kader kurbanlarının ailelerinin de düşünülmesi gerekir. Bu konuya iktidar partisinin hassasiyetle yaklaşması, yarattığı bu beklentiyi boşa çıkarmanın vicdan muhasebesini de yapması gerekmektedir” ifadeleri ile devam etti.

Konuşmasında Taşeron Sıkıntılarına da Yer Verdi

Özel mecliste yaptığı konuşmasında taşeron sıkıntılarını da ele aldı ve “4/D’li personeller, aynı işi yaptıkları kadrolu personelin neredeyse üçte 1’i maaş almakta, 4/B’li personelin neredeyse yarısı kadar ücret almakta, daha yüksek fiyatlara yemek yemekte ve kıyafet ücreti gibi ödemeleri alamamaktadırlar. Mağduriyet ve eşitsizliğin yanında ayrıca sorun sanki kendilerindeymiş gibi onlardan kurtulmak için amirleri tarafından mobbinge uğramaktadırlar.

Biz 4/D’li personele Meclis Başkanının nasıl bir çözüm üreteceğinin takipçisiyiz. Onu da sizin demokrat, adil yaklaşımınızla takip edeceğinize ve bu sorunu en kısa zamanda çözüme kavuşturacağınıza inanıyoruz Sayın Başkan” ifadeleri ile taşeron sıkıntılarını da dile getirdi.