Taşeron olarak çalışan birçok işçi 2018 yılında yapılan düzenleme ile kamu işçisi olarak çalışmaya, kadroya hak kazanmakta olup 2020 yılında kadroya geçen taşeron işçi sayısı ise meclis tarafından belirlenmiş bulunuyor. Buna göre 4/D’li statüsünde çalışacak olan işçi sayısı 2020 yılı için 961 olarak ifade edildi.

Sözleşmeli ve Daimi İşçiler Var

696 sayılı kanun çerçevesinde taşeron şirketlerinde çalışan işçiler, TBMM’nin kararı ile kamu işçisi olarak 4/D’li statüsüne geçmiş olmakla birlikte belirlenen ve geçil yapacak olan işçi sayısı ise 961 olarak ifade edildi. TMM Meclis Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgi tarafından açıklanan rakamın yanı sıra sözleşmeli işçi olarak çalışan kişi sayısı ise 1810 olarak belirlendi.

Aynı Statüde Farklı Maaş Alanlara Dikkat Çekildi

TBMM'de aynı işi yapan çalışanlar arasındaki özlük hakları ve maaş farkları muhalefetpartileri tarafından sık sık Meclis gündemine taşınmıştı. Personel maaş ve özlükhaklarındaki farklılıklara ilişkin yeni bir çalışma yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruyaMeclis Başkanvekili Bilgiç tarafından verilen yanıt dikkat çekti.

Aynı işi yapan personelin farklı maaş almasına ilişkin açıklamada bulunan Bilgiç,konuya ilişkin düzenlemede sorumlu adres olarak TBMM'yi gösterdi. Bilgiç, "Maaş veözlük haklarındaki iyileştirmeler yasa değişikliği ile gerçekleştirilebilecek olup, konuhakkında TBMM Başkanlığı'nın idari tasarrufları ile değişikliğe gidilmesi hukukenmümkün bulunmamaktadır" dedi.