2019 ve 2020 yasama yılında TBMM 73 günlük tatilin ardından bugün açıldı. Özellikle gündemde yer alan ve sonuç beklenen konuların gündeme gelmesi beklenmekte olup bu konular arasında EYT, KYK borçları, 3600 ek gösterge, af tasarısı ve taşeron yasası gibi önemli konular yer alıyor.

Meclisin İlk Gündemi Af Paketi Oldu

Bugün saat 15:00 itibari ile toplananTBMM Genel Kurulunun 27. Dönem 3. Yasama Yılı'nda gündemde ilk olarak bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren kanun teklifi yer almakta olup özellikle son zamanlarda çok konuşulan yargı reformu da bulunuyor.Meclisin ekim ve kasım aylarındaki gündeminde ise yargı reformu paketi yer alacak.

3600 Ek Gösterge Ele Alınacak Mı ?

Meclisin açılışında ilk gündem konusunu şu an yargı reformu oluşturuyor. 3600 ek gösterge ile ilgili Bakan Soylu’nun daha önce yaptığı açıklamada 2019 sonuna kadar meselenin ele alınacağı ifade edilmişti. Bu noktada 3600 ek göstergenin meclise gelmesi gündemde olup, kasım ya da aralık aylarında görüşülesi bekleniyor.

Maaşlarda Yüzde 20 Artış Olacak

3600 ek göstergenin kabul edilmesi ile birlikte kamuda görev yapan polis, hemşire, din görevlileri meslek grubu çalışanlarının emekli maaşları yüzde 20 oranında artacak. Aynı zamanda emekli ikramiyelerinde de 25 bin TL bir artış olacağı biliniyor.