Tatil sürecine giren meclis, Nisan 9 tarihinde yeniden mesaiye başlayacak. Seçim sonrası gündemin yoğun ve hareketli geçeceği düşünülen meclis mesaisinin ana başlıklarını, uzunca sürelerdir gündemden düşmeyen 3600 ek gösterge, kalıcı bedelli askerlik uygulamasının yasalaşma süreci, nafaka ve hal yasası süreçleri oluşturacak. Bu gündem maddeleri meclisin ana konu başlıkları arasında yer alacak ve yakın zamanda çözüm sürecinde neler yaşanacağını göreceğiz.

ASKERLİK SİSTEMİ

Yeni askerlik sistemi, oldukça ilgi gören bir yasalaşma süreciyle gündeme yansıyacak. 21 günlük askerlik temel eğitimi ve bedelli askerliğin kalıcı hale getirilmesi noktasında, önlisans ve lisans mezunlarının 6 ay askerlik yapmasının ardından askeri personel olarak maaşlı görev alma imkanını barındıracak.

NAFAKA

Sürekli tartışmalara neden olan bir diğer konu da süresiz nafaka sistemiydi. Bu sistemdeki değişiklikler de gündemde. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili birimler dahilinde bu konuyla alakalı çalışmalar yapılmış, bu çalışmalara hız kazandırılmıştı. Yakın zaman içerisinde sürecin çözüme kavuşturulması, süresiz nafakanın da 5 yıl ile sınırlandırılması bekleniyor.

HAL YASASI

Hal yasası da gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçmek, fiyatların dengelenmesi ve kontrol altına alınması maksadıyla önemli bir adım olarak aktarılıyor. Meclisin gündem maddelerinden biri olan hal yasasında, değişikliklerin yapılması ve kabzımallara kötü haberlerin gelmesi bekleniyor.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge konusunda zaten önemli açıklamalar yapılmış, 1,6 milyon memuru yakından ilgilendiren bir süreç olarak karşımıza çıkmıştı. Düzenlemeler yapılırsak, emekli maaşlarında ve ikramiyelerinde artışlar yaşanacak.