20 Bin sözleşmeli öğretmen alımında sınıf öğretmenliği kadrosunda 3 bin 700, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenli kadrosunda 1.731, Sınıf Öğretmenliği kadrosunda ise 1836 kişilik atama olacak.

Milli Eğitim Bakanlığına sözleşmeli öğretmen alımları için geri sayım başladı. MEB İlkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden gelecek açıklamalar sonucunda mülakat yerleri 2020 açıklanacak. 6 Ocak ile 10 Ocak tarihleri arasında adaylar başvurularını tamamladı. KPSS puan türlerinden P10, P121 ve P120 puan türlerinden kontenjan sayısına göre üç katı aday mülakat sınavına girecek.

ÖĞRETMEN ALIMI MÜLAKAT TARİHLERİ;

MEB Mülakata girecek adayların sonuçlarını açıklamasının ardından 5 Şubat ile 20 Şubat tarihleri arasında adaylar mülakat sınavı gerçekleştirecek. Sözlü mülakat sınavlarından en düşük 60 ve üzeri puan alan adaylar başarılı olacaklar. Sözlü sınavda adayların bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade gücü muhakeme yeteneği, iletişim becerisi, özgüven ve ikna kabiliyetleri teknolojik gelişmeler ve bilimsel gelişmelere açıklığı, topluluk içerisinde temsil yeteneği, test edilecek. Adaylara eğitim bilimlerinden genel kültür sorularından sorular yöneltilecek. Mülakat sonuçları ilkatama.meb.gov.tr adresi üzerinden açıklandı 

MEB ATAMA TAKVİMİ;

Sözlü sınavların 20 Şubat tarihinde tamamlanmasının ardından 25 Şubat tarihinde sözlü sınav sonuçları açıklanacak. Adaylardan kazananlar için 9 mart ile 13 Mart tarihleri arasında tercih yapmaları istenilecek. 18 mart tarihinde tercih sonuçları açıklanacak.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN